26
Ιουλίου
2018
- 07:42
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Ιουλίου, 2018 - 07:42
Μία γευστική πρόταση για το τραπέζι.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 φλ. αρακάς βρασμένος
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
- 5-6 μικρά αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες
- 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια
- 2-3 αβγά σφικτά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
- 2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε αρχικά το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
- Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
- Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια.
- Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τη μαγιονέζα.
- Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
- Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.