Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025 -

Ριγκατόνι με μανιτάρια, λουκάνικο και κρεμώδη σάλτσα



Ριγκατόνι με μανιτάρια, λουκάνικο και κρεμώδη σάλτσα. Ένα κλασσικό με σίγουρη επιτυχία…

Υλικά:

  • 340γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 340γρ. χύμα χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • φρέσκο ​​μαϊντανό ή βασιλικό, προαιρετικό

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
  2. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά 4-6 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, το σπάμε με ένα κουτάλι σε θρύμματα. Το στραγγίζουμε από λάδια και το βγάζουμε από το τηγάνι.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε, καλυμμένα, 4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Βγάζουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το υγρό εξατμιστεί πλήρως.
  4. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, 8-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε το λουκάνικο πίσω στο τηγάνι με την σάλτσα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα σερβίρουμε με την σάλτσα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό.
Πηγή κειμένου: 

Mary mary