14
Αυγούστου
2015
- 16:52
Τελευταία τροποποίηση στις 14 Αυγούστου, 2015 - 19:12
Ριγκατόνι με μανιτάρια, λουκάνικο και κρεμώδη σάλτσα. Ένα κλασσικό με σίγουρη επιτυχία…
Υλικά:
- 340γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
- 340γρ. χύμα χωριάτικο λουκάνικο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό, προαιρετικό
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά 4-6 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, το σπάμε με ένα κουτάλι σε θρύμματα. Το στραγγίζουμε από λάδια και το βγάζουμε από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα μαγειρεύουμε, καλυμμένα, 4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Βγάζουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το υγρό εξατμιστεί πλήρως.
- Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, 8-10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε το λουκάνικο πίσω στο τηγάνι με την σάλτσα. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα σερβίρουμε με την σάλτσα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό.
Πηγή κειμένου:
Mary mary