Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Red Velvet Cake- Για να είναι ασορτί με το γιορτινό σας τραπέζι



Για το cake

225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
250 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

Για το frosting τυριού

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σιρόπι
400 γρ. τυρί κρέμα

Για την βουτυρόκρεμα

200 γρ.βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής πάστα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. (Όχι περισσότερο γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια,το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα μας, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.


Για το frosting

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα τότε την αφαιρούμε από το μίξερ και την βάζουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη βουτυρόκρεμα

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Όταν είναι έτοιμο το μοιράζω σε δύο μικρά μπολ. Βάζω κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανκατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να έχω ένα κόκκινο μείγμα.


Για τη σύνθεση

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι. Κόβουμε το παντεσπανι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι.
Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.
Στο τέλος θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε) Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, ρίχνουμε λίγο από το frosting και απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα τo υπόλοιπο frosting. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να ''σφίξει''. Όταν η τόυρτα μας έχει παγώσει παίρνουμε την άσπρη βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της. Στη συνέχεια παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα. Με μία σπάτουλα πλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας. Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει.