18
Αυγούστου
2017
- 14:22
Τελευταία τροποποίηση στις 18 Αυγούστου, 2017 - 14:22

Υλικά για 10 άτομα
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 200 γρ. γάλα πλήρες ή νερό
- 25 γρ. μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές πράσινες κομμένες σε φετούλες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη μαγιά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
- Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα, βγάζουμε από τη λεκάνη και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
- Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, τη βάζουμε σε μία λεκάνη και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και να φουσκώσει.
- Τη βγάζουμε από τη λεκάνη και την πλάθουμε σε ρολό, το οποίο το κόβουμε σε 10 ομοιόμορφα κομμάτια.
- Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες ίδιου μεγέθους και τα γαρνίρουμε από πάνω με τις ελιές και τα ντοματίνια εναλλάξ.
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
*Η συνταγή είναι του Έκτορα Μποτρίνι.