Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2024 -

Πως να φτιάξετε τα εκπληκτικά τρίγωνα Πανοράματος!



ΥΛΙΚΑ:

Για τα τρίγωνα:

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Για την κρέμα:

  • 500 ml γάλα
  • 2 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. κορν φλάουερ
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ.  ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για τρίγωνα Πανοράματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα:

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα στα τρία έτσι ώστε να έχουμε λωρίδες φύλλων. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και το αλείφουμε καλά με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τοποθετούμε από πάνω ακόμα μια λωρίδα φύλλου και την αλείφουμε και αυτήν με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ξεκινάμε απαλά το δίπλωμα τους σαν τρίγωνο όπως κάνουμε και στα τυροπιτάκια φροντίζοντας να βουτυρώνουμε σε κάθε δίπλωμα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε αρχικά στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώνουν και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι σκίζουμε προσεκτικά τα τρίγωνα σε μια από τις πλευρές τους.