Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025 -

Πως γίνεται το κουρκούτι



Συστατικά

500 ml. νερό σε θερμοκρασία δωματίου

500 γρ. αλεύρι γ.o.x.
330 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια μαγιά ξερή

2 καλές πρέζες ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι
Για σερβίρισμα

μπακαλιάρος
σκορδαλιά
πατάτες τηγανητές
σάλτσα ταρτάρ
αρακάς αλά κρεμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα, το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να δουλέψει η μαγιά.
Στο ίδιο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.
Αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο με μεμβράνη, μέχρι να αναπτυχθεί η μαγιά (1-2 ώρες).
Αν δεν έχουμε χρόνο και θέλουμε να ετοιμάσουμε γρήγορα το κουρκούτι μας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά με 1 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και θα ανακατέψουμε κανονικά όλα τα υλικά και το κουρκούτι θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μόλις φτιάξουμε το κουρκούτι μας, είμαστε έτοιμοι για να τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας!
Συνοδεύουμε με σκορδαλιά, σάλτσα ταρτάρ, αρακά αλά κρεμ και πατάτες τηγανητές.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis