Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πανεύκολη και νόστιμη πατατόπιτα στην τοστιέρα με μόνο τρία υλικά, που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Αν μπορούσαμε να πούμε ότι ένα πιάτο είναι το πιο παραδοσιακό της Ελλάδας αυτό είναι αδιαμφισβήτητα οι πίτες.
Αχνιστές, τραγανές, με πλούσια, λαχταριστή γεύση και άρωμα που συνοδεύουν όλα μας τα τραπέζια. Έχουμε ακόμη στο μυαλό μας τη μαμά ή τη γιαγιά μας να ανοίγουν φύλλο και να απλώνουν την πεντανόστιμη γέμιση πριν τις βάλουν στον φούρνο για να ψηθούν.
Μια από αυτές είναι και η πατατόπιτα. Η πατατόπιτα αποτελεί φαγητό εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για Κυριακάτικα τραπέζια με οικογένεια και φίλους.
Ωστόσο, ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος συχνά μας κάνει να ψάχνουμε συνταγές που είναι εύκολες και γρήγορες και μπορούμε να φτιάξουμε χωρίς να κάτσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα.
Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης δημοσίευσε μια συνταγή στο προφίλ του στο Instagram, στην οποία φτιάχνει μια πατατόπιτα στην τοστιέρα με τρία μόνο υλικά!
Πατατόπιτα με 3 μόνο υλικά, στην τοστιέρα
Υλικά:
- 2 πατάτες
- 150 γρ. τυρί κίτρινο light (ή γραβιέρα)
- 1 αυγό
- 1/2 κγτ πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- Ξεκινάμε περνώντας τις πατάτες από το χοντρό του τρίφτη.
- Τις μεταφέρουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέσα σε ένα μπολ και στίβουμε για να φύγει η περίσσεια από τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε τα υγρά και στο ίδιο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Δουλεύουμε το μείγμα και μεταφέρουμε σε μια τοστιέρα που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Η πατατόπιτα είναι έτοιμη.