Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Ομελέτα με σπαράγγια



Ομελέτα με σπαράγγια. Δοκιμάστε την…

Υλικά:

  • 15 λεπτά σπαράγγια, με κομμένες τις άκρες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 60γρ. τυρί Γκούντα, σε ξύσματα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  2. Κόβουμε τις άκρες από τα σπαράγγια στη συνέχεια τα κόβουμε κατά μήκος και ελαφρώς διαγώνια, σε ½ εκατοστό πάχος. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα σπαράγγια με το λάδι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σε ένα πυρίμαχο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, στροβιλίζοντας το τηγάνι για να το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια του. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Όταν η ομελέτα αρχίζει να πήζει, απλώνουμε το τυρί από πάνω.
  4. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό ή έως ότου λιώσει το τυρί στην κορυφή. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, ξεκολλάμε την ομελέτα από το τηγάνι και την βάζουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε την ομελέτα σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου: 

Mary mary