Αν θέλετε να απογειώσετε τα ψητά σας, αλείψτε τα με αυτή τη σπιτική bbq sause! Η νοστιμιά της δένει τέλεια με κοτόπουλο και κρέας!
Υλικά Συνταγής
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 μικρό κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδο
1 ¼ φλ. κέτσαπ
1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. worcestershire sauce
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μελάσα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Για την εύκολη, σπιτική bbq sauce (σως μπάρμπεκιου), βάζουμε πρώτα το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή όλοκληρο και το αφήνουμε για 1 λεπτό στο λάδι, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Extra tip
Αν θέλετε η σάλτσα να καραμελώσει, αλείφουμε με τη bbq σως το κρέας, ψήνουμε για λίγο και αλείφουμε ξανά. Τέλος, ανάβουμε το grill για 2-3 λεπτά για να καραμελώσει η επιφάνεια.
Πηγή: argiro.gr