29
Σεπτεμβρίου
2017
- 14:30
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Σεπτεμβρίου, 2017 - 14:33

Υλικά για 4 άτομα
- 50 γραμμάρια μαγιά της μπύρας νωπή ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 100 γραμμάρια ανθόγαλα
- μισό κιλό αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
Για τη γέμιση
- μαρμελάδα ότι γεύση σας αρέσει
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για την επικάλυψη
- ζάχαρη άχνη ή κανέλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
- Αδειάζετε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ.
- Τη ζυμώνετε για λίγο και πλάθετε τα ντόνατς. Τα στρώνετε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνετε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.
- Ζεσταίνετε αρκετό λάδι και τα ρίχνετε μέσα με προσοχή ένα ένα, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Με κορνέ τα γεμίζετε ένα ένα στο πλάι και τα κυλάτε στη ζάχαρη και αν θέλετε και σε κανέλα.