Για 8 κομμάτια
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί ή άλλο της αρεσκείας σας
- 2-3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 κουταλάκι σούπας ξερός βασιλικός
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε το ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο. Σε μπολ, λιώνουμε το τυρί με πιρούνι, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το τριμμένο καρότο, το ξερό βασιλικό και το γιαούρτι (προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας μας, όπως αλλαντικά, πάντα όμως ψιλοκομμένα).
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή και περισσότερο. Για αυτό μην το ρίξετε όλο μαζί αλλά ανάλογα με την υφή) και ανακατεύουμε ξανά.
2. Απλώνουμε στο ταψάκι το μείγμα, το ισιώνουμε με σπάτουλα και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε την ντοματόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Η ντοματόπιτα θα είναι αρκετά ζουμερή για αυτό αφήστε την να κρυώσει ελαφρά πριν τη σερβίρετε.