17
Αυγούστου
2020
- 13:55
Τελευταία τροποποίηση στις 17 Αυγούστου, 2020 - 13:55
Κλασική συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ στο φούρνο. Το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό του καλοκαιριού. Λατρεύω το μπριάμ με φέτα και φρέσκο ψωμί. Θέλεις μόνο 10’ και καλή όρεξη
Εκτέλεση
Για το παραδοσιακό μπριάμ φούρνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.