2
Φεβρουαρίου
2017
- 14:44
Τελευταία τροποποίηση στις 2 Φεβρουαρίου, 2017 - 14:44
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα μπράουνις
- 30 γραμμάρια κακάο άγλυκο, σκόνη
- 45 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια νιφάδες λευκής σοκολάτας
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σε κομμάτια
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
- 3 αυγά και 1 κρόκο
- 150 γραμμάρια λευκή ψιλή ζάχαρη
Για την επικάλυψη
- 1 στικ βούτυρο 114 γραμμάρια, μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- ⅓ φλιτζάνι μερέντα
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Για τα μπράουνις
- Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ.
- Βάζετε τη σοκολάτα, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει σαν μπεν-μαρί.
- Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών.
- Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν.
- Ρίχνετε τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Ελέγχετε με πιρούνι.
- Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5 λεπτά ακόμη στο φούρνο.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για την επικάλυψη
- Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, μερέντα, και φυστικοβούτυρο σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και να χαμηλώνετε την σκάλα του μίξερ για να μην πεταχτεί το μείγμα έξω.
- Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το αλείψετε πάνω από τα μπράουνις.
- Σερβίρετε προαιρετικά με ξύσμα από πορτοκάλι.