Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 -

Μπράουνι στο φλυτζάνι: Έτοιμο σε 7′ μαζί με την προετοιμασία



Aκόμη και οι Βασιλιάδες έχουν λιγούρα για γλυκό, έτσι ξαφνικά. Ειδικά για σοκολάτα. Οι σταρ του Χόλιγουντ έχουν πολλές φορές μιλήσει για τα μεταμεσονύχτια «εγκλήματα με σοκολάτα», που διαπράττουν πολύ συχνά.

Αν και εσείς, είστε ένας από εμάς, σάς έχω τη συνταγή για το μπράουνι του τεμπέλη, που χρειάζεται 7 λεπτά, από την ώρα που θα σηκωθείτε από τον καναπέ για να το φτιάξετε, μέχρι να βάλετε την πρώτη μπουκιά στο στόμα σας.

Μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε για το fine tuning, είναι ο χρόνος ψησίματος ανάλογα με τον φούρνο μικροκυμάτων που έχετε και το πόσο δυνατός είναι, καθώς και το φλυτζάνι ή η κούπα μέσα στη οποία θα φτιάξετε το σοκολατένιο γλυκάκι της στιγμής. Προσοχή να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων.

Επίσης, στην πορεία, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα υλικά, όπως η προσθήκη στιγμιαίου καφέ, κανέλας ή βανίλιας.

Να έχετε κατά νου ότι το συγκεκριμένο μπράουνι δεν ξεφορμάρεται. Τρώγεται μέσα από το φλυτζάνι, που περιέχει μία μερίδα. Αφού ψηθεί και ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά, τρώγεται με παγωτό, χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή παγωμένη κρέμα.

Μπράουνι στο φλυτζάνι – Προετοιμασία: 3΄

Μετράμε τα υλικά:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 30γρ.
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 35γρ.
2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη ή 13γρ.
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές της σούπας γάλα/νερό/καφέ ή 44 ml.
εκχύλισμα βανίλιας στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμμάτων, προσέχοντας να μην καεί, απλώς να λιώσει. Στην κούπα που θα φτιάξουμε το γλυκό ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με πιρούνι. Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
Το μείγμα είναι έτοιμο.

Ψήσιμο έως 1,5΄ – Εξαρτάται από τον φούρνο μικροκυμάτων που έχετε

Το δύσκολο κομμάτι είναι το ψήσιμο. Προτείνω να ξεκινήσετε με 1΄ και μετά να το ψήσετε ακόμη για 10΄΄ αν χρειάζεται, αλλά όχι περισσότερο από 1,5 λεπτό.

Ξεκούραση 2,5΄

Αφήστε το να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον για 2΄ γιατί θα κάψετε τη γλώσσα σας. Ξέρω ότι φαίνεται λαχταριστό. Αν βάλετε παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος, απογειώνεται. Και το απίστευτο είναι ότι δεν έχετε κάνει την κουζίνα πεδίο μάχης, δεν έχετε να πλύνετε τα μισά σκευή της προίκας σας και ότι τρώτε το γλυκάκι σας, περίπου 7΄ από τη στιγμή που σας μπήκε η ιδέα για γλυκό.