Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Μπακαλιάρος στον φούρνο με πατάτες λεμονάτες



Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Υλικά :

1.000 γρ. | Στρογγυλές Πατάτες Φούρνου Μπάρμπα Στάθης
1 κιλό | μπακαλιάρος παστός
φλιτζάνι | ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι | Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλάκια του γλυκού | Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλιές της σούπας | Μαϊντανός Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1 κουταλιά της σούπας | αλεύρι ή κορν φλάουρ
3 | λεμόνια, ο χυμός
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για μία νύχτα ή για 24 ώρες, αν πρόκειται για μεγάλο φύλλο.
2. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
3. Τέλος, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, στον οποίο έχετε διαλύσει το αλεύρι ή το κορν φλάουρ. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 5΄ακόμη. Προσθέτετε πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε.

Πηγή κειμένου: 

Μπαρμπασταθης