Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά αλλά με γιαούρτι, τόσο ελαφριά που την τρως χωρίς τύψεις.
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
2 κεσεδάκια (400 γραμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
100 γραμ. γάλα
Για το γαρνίρισμα
φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για την μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά, βάζουµε πρώτα την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε μία κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.
Ισοµοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.
Πηγή: argiro.gr