Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 -

Μini σουβλάκια κοτομπέικον για μικρούς και μεγάλους!



Μια τέλεια ιδέα για το σημερινό τραπέζι...

 
 

 

Υλικά συνταγής:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
10 φέτες μπέικον
12 δαμάσκηνα
250 γρ. τυρί κρέμα
2 χρωματιστές πιπεριές
ξύλα για σουβλάκια
1 στραγγιστο γιαούρτι
μαγιονέζα
μουστάρδα
2 καρότα
1 αγγούρι
λίγη κέτσαπ
πίτες
σαλάτα

Εκτέλεση:

1ος τρόπος:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε μπολ βάζουμε 1 κουταλιά μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τα μαρινάρουμε σκεπασμένα για 2-3 ώρες. Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση .Τυλίγουμε με μπέικον κομμάτια κοτόπουλο και δαμάσκηνα. Τα περνάμε εναλλάξ σε ξύλα για σουβλάκι.

2ος τρόπος :
Αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε . Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές.
Τα βάζουμε σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15', τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5'-10' να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε μπολάκια με διαφορετικές σάλτσες για το σερβίρισμα, καθώς και πράσινη σαλάτα και ψημένες πίτες.
Τρίβουμε το αγγούρι και το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του. Το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε καρότο τριμμένο ,αλάτι, γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι και 1 κουταλιά μαγιονέζα. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Σε μπολ βάζουμε λίγο γιαούρτι, λίγη μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα και λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά. Στύβουμε χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και παγώνουμε.

Πηγή κειμένου: 

argiro.gr