19
Αυγούστου
2015
- 14:49
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Αυγούστου, 2015 - 14:49
Μεξικάνικο ρύζι. Ένα άκρως μεξικάνικο συνοδευτικό για μεξικάνικες γευστικές αναζητήσεις…
Υλικά:
- 340γρ. ντομάτες, πολύ ώριμες και χωρίς τον πυρήνα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, λευκό
- 3 μεσαίες καυτερές πιπεριές
- 2 φλιτζάνια ρύζι με μακρούς κόκκους
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 lime
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπάμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείος πουρές. Κρατάμε 2 φλιτζάνια μόνο από το μείγμα.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις 2 πιπεριές. Τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το ρύζι μέσα σε ένα λεπτό σουρωτήρι και ξεπλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να τρέχει διάφανο κάτω από το σουρωτήρι, 1 ½ λεπτό περίπου. Κουνάμε το ρύζι δυνατό για να φύγει το περιττό νερό. Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα το ρύζι δεν θα είναι στεγνό και αφράτο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ και ασφαλή για φούρνο τηγάνι σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Ρίχνουμε λίγους κόκκους ρυζιού μέσα και αν τσιτσιρίσουν είναι έτοιμο. Προσθέτουμε το ρύζι και το τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να ροδίσει ελαφρώς και γίνει ημιδιαφανή, περίπου 6-8 λεπτά.
- Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους, περίπου 1 1/2 λεπτό.
- Ανακατεύουμε μέσα τον ζωμό, το μείγμα ντομάτας, την πάστα ντομάτας και το αλάτι. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
- Καλύπτουμε το τηγάνι και το βάζουμε στον φούρνο για να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει το υγρό και το ρύζι γίνει τρυφερό, 30-35 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά μετά από 15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε μέσα το κόλιανδρο και σερβίρουμε με φέτες lime.
Πηγή κειμένου:
Mary mary