12
Ιανουαρίου
2016
- 19:27
Τελευταία τροποποίηση στις 12 Ιανουαρίου, 2016 - 19:27
Υλικά για 4-6 άτομα
- 8 λωρίδες μπέικον
- 400 γραμμάρια ζυμαρικά φουσίλι
- 2 κονσέρβες τόνου (σε λάδι)
- ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- 1 πιπέρια κόκκινη
- 2 κοτσάνια σέλινο
- 2 καρότα
- ½ κρεμμύδι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά.
- Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε σε καρέ το κρεμμύδι, το μπέικον, το σέλινο, τα καρότα κομμένα, την πιπεριά και ρίξτε τα σε μια σαλατιέρα.
- Στη συνέχεια στραγγίστε τον τόνο απ’ το λάδι, ψιλοκόβετε και τον ρίχνετε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφού βράσουν τα ζυμαρικά, στραγγίστε και ρίξτε τα στη σαλατιέρα. Στο τέλος προσθέστε τη μαγιονέζα μαζί με το ξίδι και ανακατεύετε καλά.
- Αλατίστε αν χρειάζεται, αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα σερβίρετε.