16
Αυγούστου
2015
- 16:15
Τελευταία τροποποίηση στις 16 Αυγούστου, 2015 - 16:16
Μακαρονοσαλάτα με ντοματίνια, προσούτο και κατσικίσιο τυρί. Δοκιμάστε την…
Υλικά:
- 300γρ. ζυμαρικά βίδες
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 30γρ. φέτες προσούτο, κομμένο σε λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 1/4 φλιτζανιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την μαγιονέζα, τη μουστάρδα Dijon, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μπολ.
- Σε ένα 15 εκατοστών τηγάνι, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά το προσούτο πάνω από 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Το προσθέτουμε στο μείγμα των ζυμαρικών μαζί με τα ντοματίνια, τις ελιές, την κάπαρη και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και τον μαιντανό. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σερβίρουμε αμέσως ή την βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή κειμένου:
Mary - Mary