24
Απριλίου
2017
- 14:42
Τελευταία τροποποίηση στις 24 Απριλίου, 2017 - 14:42
Υλικά για 10 άτομα
- 120 γρ. αλεύρι από ρεβίθια
- 40 γρ. αλεύρι από ρύζι
- 40 γρ. σουσάμι
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο κομμένο τετραγωνάκια
- 5 μικρά κολοκυθάκια με το λουλούδι τους κομμένα σε ροδέλες
- Λίγο μπούκοβο ή πεπεροντσίνο
- Αλάτι
- Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
- 200 γρ. νερό ανθρακούχο ή σόδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με το σουσάμι, το μπέκιν, το μπούκοβο και το αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο άλλο τα κολοκυθάκια.
- Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε όχι σε πολύ καυτό λάδι ώστε να μην καούν τα λαχανικά.
- Τηγανίζουμε βάζοντας με ένα κουτάλι από τα 2 διαφορετικά μείγματα κάθε φορά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα.
- Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.