Συστατικά
150 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
φουντούκια
φιστίκια Αιγίνης
κράνμπερις
Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και φροντίζουμε να είναι ζεστή.
Βάζουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει και ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε τη «στρωμένη» σοκολάτα (tempered). Αφήνουμε στην άκρη 5-10 λεπτά να κρυώσει.
Μεταφέρουμε τη σοκολάτα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 10 χιλιοστά.
Πάνω σε ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε σοκολατάκια. Συνολικά μπορούμε να φτιάξουμε 10-12 σοκολατάκια.
Στολίζουμε με τους ξηρούς καρπούς, τα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και σερβίρουμε.
akispetretzikis