Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 -

Κρέπες με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος



Μια συνταγή που θσ λατρέψουν όλοι!

 

Υλικά

Για τις κρέπες

4 μεγάλα αβγά
2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
600 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο βούτυρο για το τηγάνι
200 γραμμάρια μανιτάρια

Εκτέλεση

Για τις κρέπες

Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Για τη γέμιση

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.
Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τυρί κασέρι τριμμένο, ζαμπόν σε φέτες, μανιτάρια και τυλίγετε τις κρέπες σαν κύλινδρο.

Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!