Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

κρεπες



4 χρυσά μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις σπιτικές κρέπες

Μπορεί να έχει την κακή φήμη της «θερμιδικής βόμβας», παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά της κρέπας!



Συνταγή για κρέπες

Συστατικά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα

πραλίνα σοκολάτας
μπανάνες
τριμμένα μπισκότα
τσένταρ
ζαμπόν
αυγό

Μέθοδος Εκτέλεσης



Κρέπες

Υλικά Συνταγής
2 αυγά θερμ. δωμ.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

Για το σερβιρισμα

φρέσκα φρούτα εποχής
μέλι ή λιωμένη σοκολάτα



Κρέπες φούρνου γεμιστές

Υλικά Συνταγής
Για τις κρέπες

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο και κρύο
Για τη γέμιση



Εύκολες κρέπες

Υλικά

1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 περίπου κούπα φρέσκο γάλα

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο,

Εκτέλεση



Γαλλική συνταγή για κρέπες

Υλικά για 32 μερίδες:

12 βιολογικά αυγά
300g καστανή ζάχαρη
1kg αλεύρι σίτου
2 λίτρα γάλα
Ελαφρώς αλατισμένο βούτυρο
Μαύρη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Tips για την εκτέλεση:

 

Μόλις έχεις έτοιμο το μείγμα, μπορείς να ρίξεις μέσα λίγο ξύσμα λεμονιού ή μία κουταλιά της σούπας ρούμι.