Κυριακή 02 Μαρτίου 2025 -

κρεπες



Υγιεινές κρέπες με αλεύρι βρώμης ή φαγόπυρου

Μπορείτε να τη σερβίρετε με οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας.

Υλικά για 8 μερίδες

Για τις κρέπες:

200 γρ. αλεύρι βρώμης ή αλεύρι φαγόπυρου (το αλεύρι φαγόπυρου προτείνεται για αλμυρές κρέπες, όπως οι κρέπες Βρετάνης)

40 γρ. κορν φλάουρ

2 αυγά

350 γρ. γάλα της επιλογής σας



4 χρυσά μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις σπιτικές κρέπες

Μπορεί να έχει την κακή φήμη της «θερμιδικής βόμβας», παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά της κρέπας!



Συνταγή για κρέπες

Συστατικά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά
50 ml σπορέλαιο και έξτρα για άλειμμα
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα

πραλίνα σοκολάτας
μπανάνες
τριμμένα μπισκότα
τσένταρ
ζαμπόν
αυγό

Μέθοδος Εκτέλεσης



Κρέπες

Υλικά Συνταγής
2 αυγά θερμ. δωμ.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

Για το σερβιρισμα

φρέσκα φρούτα εποχής
μέλι ή λιωμένη σοκολάτα



Κρέπες φούρνου γεμιστές

Υλικά Συνταγής
Για τις κρέπες

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο και κρύο
Για τη γέμιση



Εύκολες κρέπες

Υλικά

1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 περίπου κούπα φρέσκο γάλα

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο,

Εκτέλεση