20
Ιουνίου
2016
- 14:48
Τελευταία τροποποίηση στις 20 Ιουνίου, 2016 - 14:49
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τις κρέπες
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αυγά
- λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Για τη γέμιση
- 120 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 120 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και πιπέρι
- 200 φρυγανιά τριμμένη
- 250 ml σάλτσα ντομάτας εμπορίου
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
- Ρίχνετε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30 εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο.
- Προσθέτετε μία κουτάλια σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
- Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
- Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι.
Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν, όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει καφετί χρώμα.
- Έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας σε ένα μπολ μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, την παρμεζάνα και τη φρυγανιά. Κρατάμε 1 κούπα από τη σάλτσα ντομάτας για το ταψί. Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε από 2 κουταλιές της γέμισης σε κάθε κρέπα και τις τυλίγουμε σε ρολά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο του πυρέξ.
- Τοποθετούμε τις κρέπες στο ταψί πυρέξ σε μια σειρά. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 25 λεπτά.