22
Αυγούστου
2015
- 16:41
Τελευταία τροποποίηση στις 22 Αυγούστου, 2015 - 16:42
Κοτόπουλο Tikka Masala. Συνοδεύεται τέλεια με αρωματικό σπυρωτό ρύζι και πιτούλες.
Υλικά:
- 600γρ. κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένο σε κύβους 2.5 εκατοστών
Για μαρινάρισμα:
- 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κομμάτι τζίντζερ (2.5 εκατοστών), ψιλοκομμένο
- 6 σουβλάκια από μπαμπού
Για σάλτσα:
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala (το βρίσκουμε στην ινδική αγορά)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα σουβλάκια μέσα στο νερό.
- Περνάμε το κοτόπουλο σε σουβλάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάρας. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στο ψυγείο, για μια ώρα ή παραπάνω.
- Πετάμε την μαρινάρα.
- Για τη σάλτσα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ανακατεύουμε μέσα το κόλιαντρο, το κύμινο, την πάπρικα, το garam masala και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε μέσα την σάλτσα ντομάτας.
- Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ ή στην σχάρα, γυρίζοντας το περιστασιακά, για να ψηθεί εσωτερικά περίπου 8 λεπτά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από σουβλάκια. Το ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα.
- Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με κόλιαντρο και το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή αραβικές πίτες.
Πηγή κειμένου:
MaryMary