23
Αυγούστου
2015
- 12:17
Τελευταία τροποποίηση στις 23 Αυγούστου, 2015 - 12:18
Θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με την απλότητα και την υπέροχη γεύση της.
Κοτόπουλο με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας. Νοστιμότατο…
Υλικά:
- 2 (από 230γρ.) στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ¾ φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στα 4
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- ¼ φλιτζανιού κρύο βούτυρο, κομμένο σε 4-6 κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου οριζόντια, δημιουργώντας 4 λεπτότερα κομμάτια. Βάζουμε ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης πάνω από το κοτόπουλο και το χτυπάμε ώστε να γίνει ακόμη πιο λεπτό. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθεί ζεστό .
- Προσθέτουμε τον ζωμό, το κρεμμύδι και τις ντομάτες στο τηγάνι. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ξύνουμε τα τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο του τηγανιού. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει περίπου ¼ φλιτζανιού σάλτσα, περίπου 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη. Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί στην σάλτσα, ρίχνουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από τα στήθη κοτόπουλου.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary