Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025 -

Κοτόπουλο με κρούστα τυριών



Κοτόπουλο με κρούστα τυριών. Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ή ψητά λαχανικά.

Υλικά:

  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού ξερό ψωμί, ψίχα
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου
  • τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο και το αλάτι.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ξερό ψωμί με το 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ, τυρί παρμεζάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και χοντρό μαύρο πιπέρι.
  5. Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα του βουτύρου. Στη συνέχεια στο μείγμα ψωμιού.
  6. Το βάζουμε στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
  7. Πασπαλίζουμε στην κορυφή με τριμμένο τσένταρ ή μοτσαρέλα τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.