13
Αυγούστου
2015
- 16:14
Τελευταία τροποποίηση στις 13 Αυγούστου, 2015 - 16:15
Κοτόπουλο με κρούστα τυριών. Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι ή ψητά λαχανικά.
Υλικά:
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού ξερό ψωμί, ψίχα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου
- τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το ξερό ψωμί με το 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ, τυρί παρμεζάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και χοντρό μαύρο πιπέρι.
- Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα του βουτύρου. Στη συνέχεια στο μείγμα ψωμιού.
- Το βάζουμε στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 35-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
- Πασπαλίζουμε στην κορυφή με τριμμένο τσένταρ ή μοτσαρέλα τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος.