Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Κοτόπουλο με αχλάδια



Συστατικά
5-6 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
1 ½ κιλό κοτόπουλο (προτιμούμε μπούτια)
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
100 γρ. μηλόξιδο
160 γρ. πετιμέζι
5-6 φύλλα φασκόμηλο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. λάδι
1 λίτρο νερό
αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα, που την έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά, να σοταριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αν η κατσαρόλα μας είναι μικρή βάζουμε το κρέας σε δόσεις.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε και αυτά. Θέλουμε να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέχουμε να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.
Τοποθετούμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό. Βράζουμε και 15 λεπτά πριν βράσει προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξίδι και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέτουμε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχουμε μια ωραία πυκνή σάλτσα.
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με λίγο ρύζι ή χωριάτικες χυλοπίτες.

 

//akispetretzikis.com