Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 -

Κέικ μπανάνας με frosting κρέμας τυριού



Κέικ μπανάνας με frosting κρέμας τυριού. Απολαύστε το…

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι πουρέ από ώριμες μπανάνες (2 μεγάλες ή 3 μεσαίες μπανάνες)
  • 1/2 φλιτζάνι sour cream

Για frosting:

  • 170γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε μαζί σε ένα μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τον πουρέ μπανάνας και την βανίλια.
  3. Ανακατεύουμε μέσα το μισό του μείγματος αλευριού, έπειτα την sour cream και μετά το άλλο μισό του αλευριού.
  4. Απλώνουμε το μείγμα ζύμης ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο ταψί. Ψήνουμε στους 175°C για 20 λεπτά ή μέχρι το δάχτυλο μας να αναπηδά όταν το πιέζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν απλώσουμε από πάνω το frosting.
  5. Για να φτιάξουμε το frosting, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Εάν το frosting δεν απλώνεται εύκολα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο νερό. Απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω από το κέικ, κόβουμε και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary