18
Σεπτεμβρίου
2015
- 20:41
Τελευταία τροποποίηση στις 18 Σεπτεμβρίου, 2015 - 20:42
Κέικ μπανάνας με frosting κρέμας τυριού. Απολαύστε το…
Υλικά:
Για το κέικ:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι πουρέ από ώριμες μπανάνες (2 μεγάλες ή 3 μεσαίες μπανάνες)
- 1/2 φλιτζάνι sour cream
Για frosting:
- 170γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Χτυπάμε μαζί σε ένα μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τον πουρέ μπανάνας και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε μέσα το μισό του μείγματος αλευριού, έπειτα την sour cream και μετά το άλλο μισό του αλευριού.
- Απλώνουμε το μείγμα ζύμης ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο ταψί. Ψήνουμε στους 175°C για 20 λεπτά ή μέχρι το δάχτυλο μας να αναπηδά όταν το πιέζουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν απλώσουμε από πάνω το frosting.
- Για να φτιάξουμε το frosting, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Εάν το frosting δεν απλώνεται εύκολα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο νερό. Απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω από το κέικ, κόβουμε και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary