Και σε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια; Σκέφτεσαι όμως τις θερμίδες... Μπορείς να φτιάξεις υγιεινά και ελαφριά κεφτεδάκια γαλοπούλας στο φούρνο.
Τι χρειάζεσαι:
Μισό κιλό κιμά γαλοπούλας
1 ξερό κρεμμύδι (θα το πολτοποιήσεις στο μούλτι)
1 φέτα ψωμί, μουσκεμένη και στυμμένη
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 καρότα, ψιλοτριμμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για τη σος γιαούρτι:
200 γρ. γιαούρτι light
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
Πώς θα τα φτιάξεις:
Βάλε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψέ τα.
Βάλε και το λάδι και ανακάτεψε πάλι.
Στύψε τα καρότα για να βγάλουν το χυμό τους και βάλτον και αυτόν στο μείγμα.
Ζύμωσε καλά, πλάσε κεφτεδάκια και βάλτα τα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Άφησέ τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα για να σφίξουν.
Προθέρμανε το φούρνο στους 220° C.
Ψήστα για 12 - 15 λεπτά και βάλτα σε μια πιατέλα.
Για τη σος: Ρίξε τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί, μέσα στο μούλτι, μαζί με τα υλικά για τη σος. Χτύπησέ τα για 1-2 λεπτά και περίχυσέ τα κεφτεδάκια σου με τη σος. Έτοιμα!