Τρίτη 04 Μαρτίου 2025 -

Κατσικάκι βουλωτό



Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το κατσικάκι βουλωτό, μια παραδοσιακή συνταγή από το Πήλιο.

Υλικά Συνταγής
1 κατσικάκι (6-7 κιλά)
4 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. πιπέρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
Για τις πατάτες
2 κιλά πατάτες
χυμό από 1 λεμόνι
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Για το κατσικάκι βουλωτό, πρώτα αναμιγνύουμε σε μπολ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκόρδα.

Πλένουμε το κατσικάκι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το βάζουμε στο ταψί.

Με τη μύτη μαχαιριού ανοίγουμε σε διάφορα μέρη του τρύπες και μπήγουμε τα σκόρδα. Περνάμε καλά όλο το κατσικάκι με το μείγμα του μπολ και στην κοιλιά του βάζουμε τα κλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Ραντίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και λίγο νερό.

Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το ανοίγουμε σε μέγεθος μεγαλύτερο από την περίμετρο του ταψιού. Σκεπάζουμε το ταψί με το φύλλο που έχουμε ανοίξει και το σφραγίζουμε καλά γύρω γύρω προτού το βάλουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 3-4 ώρες. Αφαιρούμε το ξερό φύλλο και σεβίρουμε το μελωμένο κατσικάκι που έχει ψηθεί στους ατμούς του.