Ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό. Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε.
Yλικά:
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
Μαρμελάδα βατόμουρου
Κόκκους ροζ πιπεριού
Φύλλα μέντας ή δυόσμου
Για το πεπόνι:
1 πεπόνι
½ λίτρο χυμό πεπονιού
6 κ.σ. λικέρ μαστίχας
Για το σιρόπι πεπονιού:
½ λίτρο χυμό πεπονιού
100 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ. λικέρ μαστίχας
2 κ.σ. μέντα ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Γα την κρέμα
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
300 γρ. κατίκι Δομοκού
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. βανίλια υγρή
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
Βράζουμε το χυμό πεπονιού με τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε στο σιρόπι το λικέρ μαστίχας, την μέντα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το πεπόνι σε πολύ λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό πεπονιού και το λικέρ μαστίχας και αφήνουμε τις φέτες πεπονιού να μαριναριστούν.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το κατίκι Δομοκού, το φρέσκο τυρί κρέμα και την υγρή βανίλια, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Ενσωματώνουμε την σαντιγί στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε το μαριναρισμένο πεπόνι. Στο χυμό της μαρινάδας βουτάμε ένα ένα, τα μπισκότα σαβαγιάρ, για λίγα δευτερόλεπτα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Προσθέτουμε σε κάθε μπισκότο την μαρμελάδα βατόμουρου, από πάνω βάζουμε την κρέμα, τις μαριναρισμένες φέτες πεπονιού και άλλη μια στρώση κρέμας. Από πάνω απλώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα, την μαρμελάδα, την κρέμα, τις μαριναρισμένες φέτες πεπονιού και στολίζουμε με φυλλαράκια μέντας.
Περιχύνουμε με λίγο σιρόπι πεπονιού, πασπαλίζουμε με τριμμένους κόκκους ροζ πιπεριού και σερβίρουμε.
H συνταγή είναι από τον nomad chef Ανδρέα Λαγό και την είδαμε στην εκπομπή Chef στον Αέρα