Τρίτη 04 Μαρτίου 2025 -

Καλαμάρι με λαχανικά



Υλικά Συνταγής
4 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
4 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμάρια για 1΄, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5΄-6΄. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

2. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι το φαγητό να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.