
Αυτή είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου και εύκολες σάλτσες για μακαρόνια που θα λατρέψετε.
Συνήθως αγοράζουμε ραβιόλια ή τορτελίνια έτοιμα από το σούπερ μάρκετ - είναι φρέσκα, ψυγείου και μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία.
Πάμε λοιπόν να δούμε, τι θα χρειαστούμε για αυτή την εύκολη και γευστική σάλτσα που θα πάει "αλλού" την μακαρονάδα σας, αλλά και πως θα την εκτελέσουμε βήμα - βήμα.
Υλικά για δύο συσκευασίες ραβιόλια:
8 φρέσκα μανιτάρια champignons (χρησιμοποιώ τα πιο σκούρα)
2 κολοκυθιά μεγαλούτσικα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο Αλάτι -φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι και Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλει υγρό βάζουμε μόνο νερό σιγά-σιγά.
Λίγο πριν το τέλος και για να "δέσει" ωραία η σάλτσα μας, πασπαλίζουμε πολύ προσεκτικά λίγο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχεία για να δέσει η σάλτσα. Το αποτέλεσμα, γευστικά, θα σας ενθουσιάσει!