1
Νοεμβρίου
2016
- 14:18
Τελευταία τροποποίηση στις 1 Νοεμβρίου, 2016 - 14:21
Υλικά για 4-6 άτομα
- 12 χουρμάδες φρέσκους ή αποξεραμένους
- 6 κομμάτια μπέικον κομμένα στη μέση
- 112 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε κύβους
- 12 οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Κόβετε στη μέση τους χουρμάδες, αφαιρείτε τα κουκούτσια, και τους γεμίζετε με κασέρι.
- Κόβετε το μπέικον στη μέση, έτσι ώστε να έχετε συνολικά 12 φέτες.
- Τυλίγετε κάθε χουρμά με ένα κομμάτι μπέικον και καρφιτσώνετε από μια οδοντογλυφίδα.
- Τοποθετείτε τους χουρμάδες στο ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε για 14 - 17 λεπτά, αναποδογυρίζοντας 2 ή 3 φορές μέχρι το μπέικον να ροδίσει ομοιόμορφα.
- Αφήνετε τους χουρμάδες να κρυώσουν και σερβίρετε.