20
Μαΐου
2018
- 08:09
Τελευταία τροποποίηση στις 20 Μαΐου, 2018 - 08:09
Μπορεί να χρειάζεται να αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για αυτή την τέλεια συνταγή αλλά εγγυόμαστε ότι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες(από μπούτι ή ωμοπλάτη)
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα.
- Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.