Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χοιρινό στη γάστρα



Μπορεί να χρειάζεται να αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για αυτή την τέλεια συνταγή αλλά εγγυόμαστε ότι θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες(από μπούτι ή ωμοπλάτη)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 - 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.