30
Απριλίου
2017
- 23:22
Τελευταία τροποποίηση στις 30 Απριλίου, 2017 - 23:24
Υλικά:
225 γρ. μπισκότα
125 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
(προαιρετικά) 1 σφηνάκι βότκα
125 ml συμπυκωμένο γάλα
125 γρ φυστικοβούτυρο
50 γρ αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέσα στην κατσαρόλα το κακάο, το φυστικοβούτυρο (και τη βότκα).
Περιχύνουμε τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί.
Καλύπτουμε ορθογώνια θήκη για κέικ με λαδόκολλα.
Βάζουμε στη μέση τη φόρμας μια γραμμή με φυστικοβούτυρο και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε παγωμένο.