27
Ιουνίου
2019
- 14:17
Τελευταία τροποποίηση στις 27 Ιουνίου, 2019 - 14:17
Συστατικά
- 2 γλυκοπατάτες
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ξύσμα από 1 λάιμ
- χυμό από 1 λάιμ
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1-2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. καπνιστό σολομό
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- φέτες λάιμ
- άνηθο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες στη μέση οριζόντια.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάρκα της κάθε γλυκοπατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ, άνηθο, μέλι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση στις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε από πάνω τυρί κρέμα και σολομό.
- Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής, πάνω σε σαλάτα ρόκας, προσθέτουμε φέτες λάιμ, άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com