15
Μαΐου
2019
- 20:28
Τελευταία τροποποίηση στις 15 Μαΐου, 2019 - 20:28
Συστατικά
- 430 γρ. σφολιάτα
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 κρόκος αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας με έναν πλάστη ώστε να λεπτύνει και να αυξήσει την επιφάνειά της.
- Με ένα πινέλο, αλείφουμε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και κόβουμε σε λωρίδες 1-2 εκ.
- Στρίβουμε τις λωρίδες και τις αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
- Τοποθετούμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η σφολιάτα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com