14
Δεκεμβρίου
2023
- 20:30
Τελευταία τροποποίηση στις 14 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:33
![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/gigantes.jpg?itok=1k-0g4lK)
Πώς το κάνουμε:
- Από βραδύς μουσκεύουμε τους γίγαντες και προσθέτουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
- Ξεπλένουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε άφθονο νερό για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να τσιτώνονται με το πηρούνι.
- Όταν βρασούν, σουρώνουμε, ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα γίγαντες, πιπεριές φρέσκες και καυτερές, μελιτζάνα κομμένη, κρεμμύδι, σκόρδο και λιαστές ντομάτες και προθέτουμε το λάδι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά.
- Ρίχνουμε την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί και στην συνέχεια τις ντομάτες, φρέσκες και κονκασέ και τον πελτέ.
- Ρίχνουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερόνουμε και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό.
- Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς με κλειστό το καπάκι και άλλα 10 περίπου με ανοιχτό.