Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Γιαουρτογλυκό με λεμόνι και μπισκότο



Υλικά

-μισή συσκευασία μπισκότα πτι μπερ

-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (με 10% λιπαρά, αλλά μπορείτε να βάλετε και κανονικό)

-397 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 τενεκεδάκι)

-χυμό από ένα λεμόνι

-ξύσμα από ένα λεμόνι

-1 κ.γ. υγρή βανίλια

Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, το χυμό και το ξύσμα και τη βανίλια σε μία λεκανίτσα και χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουν τη μορφή μιας ανάλαφρης κρέμας.

Σπάζουμε με το χέρι μας τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και ρίχνουμε από λίγα σε μικρά μπολάκια ή σε ποτήρια παγωτού. Προσθέτουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με επιπλέον μπισκότο.

Σερβίρουμε αμέσως, για να μη χάσει η κρέμα την ανάλαφρη υφή της. Φυσικά τρώγεται και την επόμενη μέρα, φυλαγμένη στο ψυγείο, απλά να έχετε υπόψιν σας οτι τα μπισκότα θα μαλακώσουν πολύ και θα “τραβήξουν” από την υγρασία της κρέμας.