Φτιάξτε γεμιστά σε πέντε λεπτά και με καστανό ρύζι. Ναι, γίνεται!
Υλικά συνταγής:
5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
5 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
10 κ.σ. καστανό ρύζι Brown Family για γεμιστά & ριζότο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε καπάκι - φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα από την ντομάτα και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψύχα. Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ την ψύχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το καστανό ρύζι Brown Family για γεμιστά & ριζότο (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα ¾ φλ. ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
argiro.r