9
Αυγούστου
2015
- 18:43
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Αυγούστου, 2015 - 18:44
Γαρίδες με καυτερή κόκκινη σάλτσα και κόλιανδρο. Όταν οι γαρίδες «φοράνε» τα καυτερά τους…
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό γαρίδες, χωρίς τις ουρές
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή περισσότερο για τη γεύση
- 2 φλιτζάνια μεξικάνικη σάλτσα ντομάτας ή ψιλοκομμένες ντομάτες με το ζουμί τους
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά, πολτοποιημένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό lime
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τις γαρίδες και το μισό κόλιανδρο μαζί σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, 1 με 2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας, την κόκκινη πιπεριά, το λευκό κρασί, την καυτερή πιπεριά, τον χυμό λεμονιού και τον χυμό lime μέσα στο μείγμα κρεμμυδιού. Το αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες στο μείγμα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να ψηθούν, περίπου 4-5 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπο κόλιανδρο και να προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι ή χυμό lime.
Πηγή κειμένου:
Mary mary