21
Σεπτεμβρίου
2023
- 20:20
Τελευταία τροποποίηση στις 21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 20:21
Μια σύνταγη που θα γλύφετε τα δάκτυλα σας
Υλικά:
- 500 γρ. φιογκάκια (ή πένες)
- 250 γρ. άσπρα μανιτάρια agaricus κομμένα σε φετούλες
- 2 -3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 250 ml κρέμα γάλακτος light
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα (+ επιπλέον για το σερβίρισμα)
- 3-4 σταγόνες λάδι τρούφας (προαιρετικά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα φιογκάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
- Χαμηλώνουμε την εστία σε μέτρια ένταση και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος των υγρών στο τηγάνι
- .
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί. Προαιρετικά προσθέτουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
- Σερβίρουμε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο τυρί.