10
Σεπτεμβρίου
2017
- 22:47
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Σεπτεμβρίου, 2017 - 22:48
Υλικά
100γρ. καπνιστό σολομό
200γρ. ζυμαρικά farfalle (φαρφάλες ή φιογκάκια)
100ml. κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι του κρασιού βότκα (γίνεται και με τσίπουρο)
2κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
1κ.σ. λάδι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Ζεσταίνετε λίγο λάδι στο τηγάνι, ψιλοκόβετε τον σολομό και τον ρίχνετε μέσα. Σοτάρετε ελαφριά.
3. Προσθέτετε τη βότκα και περιμένετε λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με άφθονο κόκκινο πιπέρι.