Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ζουμερή σοκολατόπιτα.
Υλικά:
300 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
500 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζεις την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα λιώνεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάς καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα και να γίνει μια αφράτη κρέμα
Αδειάζεις το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με την κουβερτούρα και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Στρώνεις λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού ή της φόρμας
Ψήνεις την σοκολατόπιτα για 25 περίπου λεπτά
Την βγάζεις από το φούρνο, την αφήνεις στην άκρη να κρυώσει και την βγάζεις από τη φόρμα.
Τη σερβίρεις μόνη της ή με παγωτό.