9
Απριλίου
2019
- 20:42
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Απριλίου, 2019 - 20:42
Συστατικά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 800 γρ. νερό
- 600 γρ. ρεβίθια
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. βασιλικό
- φέτες από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη, το κύμινο, τον κουρκουμά, το ξύσμα από το λεμόνι, το ρύζι, το νερό, τα ρεβίθια, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με βασιλικό ψιλοκομμένο, φέτες από λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com